Datum objave: 01.07.2019

Lansiranjem kolekcije Neoknit, Samsonite nastavlja svoju vodeću poziciju na tržištu prtljage uvođenjem pletenih materijala u svijet putovanja. Inovativna tehnologija pletenih tkanina donosi novu razinu održivosti. Ovaj novi način proizvodnje označava visoku ekološku prihvatljivost stoga će se i sve više proizvoda bazirati upravo na ovoj vrsti proizvodnih procesa.

 

 

Samsonite je sinonim za dugotrajnost proizvoda i neprestano istražuje načine kako biti održiv i u skladu s prirodom. Kako bi kontinuirano bili na razini svjetskih lidera, uvođenje novih materijala i proizvodnih tehnika nameće se kao jedini ispravan put. Putovanje danas zahtjeva odgovornost svih sudionika stoga Samsonite nastoji biti u korak s vremenom kako bi služio svojim korisnicima/putnicima i našoj planeti.

Nova kolekcija Neoknit je vrhunski spoj stila i udobnosti uz istovremeno smanjeni utjecaj na okoliš. Način proizvodnje temelji se na ekološkoj održivosti stoga se tijekom postupka sastavljanja, svaki proizvod pažljivo projektira kako bi se smanjila količina otpada a osnovna sirovina iz koje se kreira materijal za izradu su reciklirane plastične boce

„U Samsoniteu smo već neko vrijeme znatiželjni oko tehnike pletenja.“ kaže Don Wilson, direktor dizajna Europe. "Vidjeli smo prednosti njegove uporabe u industriji odjeće i obuće i kada razmislite o tome, to je pametan način za proizvodnju trajnog proizvoda od tkanine. S kolekcijom Neoknit, mi zaista guramo granice proizvodnje i onoga što zapravo znači stvarati prtljagu na održiviji način.„

Povezanost s prirodom, osim u korištenim materijalima ogleda se i u samom dizajnu proizvoda. Vizualni identitet proizvoda povezujemo s konceptom metamorfoze leptira. Gusjenica koju predstavlja plastična boca umotava se u kukuljicu da bi na koncu nastao prekrasan proizvod kao i leptir.

 

 

 

 

Kolekcija je tu za one koji traže torbu s prepoznatljivim, trendovskim dizajnom, a da ne popuštaju na funkcionalnosti. Ove se torbe mogu pohvaliti inovativnim minimalističkim izgledom, koji ih istinski ističe od ostalih. "Estetski, tehnologija pletenih materijala donosi beskrajne mogućnosti prilagodbe za kreativne pristupe s bojama, teksturama i uzorcima podižući ulogu prtljage na vrlo važan nivo kada je u pitanju stil života", kaže Lotte De Vreese, generalna direktorica Samsonite Travel & Casual odjela.

Neoknit kolekcija dolazi točno prije ljetnog vremena, dostupna u čak pet boja. Svi modeli su obrađeni vodootpornim premazom za optimalnu zaštitu. Osim toga, naprtnjače imaju i krovni pokrivač za dodatnu zaštitu u lošim vremenskim uvjetima.

Sve modele potražite ovdje.